Dışarıda Sık Yemek Yiyenlere Büyük Uyarı

ABD’de yapılan araştırma son uçlarına göre dışarıda yemek yiyen kişilerin zararlı kimyasallara evde yiyenlere göre çok daha fazla maruz kaldığı ifade ediliyor. Kaynak: Dışarıda Sık Yemek Yiyenlere Büyük Uyarı

Dışarıda Sık Yemek Yiyenlere Büyük Uyarı
Dışarıda Sık Yemek Yiyenlere Büyük Uyarı Mehmet Demirbilek

ABD’nin Silent Spring Enstitüsünde gerçekleştirilen araştırma kapsamında, ABD Ulusal Sağlık ve Beslenme İnceleme Anketi’ne katılan 10 bin 100 kişinin verileri üzerinden kapsamlı bir rapor hazırlandığı görülüyor.

Yapılan araştırma neticesinde, dışarıda yemek yiyenlerin PFAS olarak da adlandırılan zararlı kimyasal maddelere dışarıda yemek yemeyen ya da daha az yiyenlere oranlar çok daha fazla maruz kaldıkları sonucuna ulaşılıyor.

Dışarıda Yenen Öğünler Azaltılmalı

Araştırma ile ilgili olarak ankete katılan tüm katılımcılara, son bir gün, hafta ve yılda içinde yedikleri öğünler ile ilgili sorular soruldu. Daha sonra verilen cevaplar doğrultusunda kan tahlilleri yapılan katılımcılardan evde yemek yemeyi tercih edenlerin kanlarında, dışarıda yemek yemeyi tercih edenlere göre daha çok oldukça anlamlı derecede daha az seviyede kimyasal maddeye rastlandığı bilgisi paylaşılıyor.

Araştırmada yer alan uzmanlar, evde hazırlanan yemeklerin restoranda hazırlanan yemeklere göre daha sağlıklı olduğunu ve daha az PFAS içerdiği sonucuna ulaştıklarını vurguluyorlar.

Restoranlarda satışa sunulan yemeklerin özellikle depolanma noktasında bu zararlı kimyasallara yüksek düzeyde bulaştığı sonucuna ulaşılmıştır. 

PFAS’ların kanser, üreme, tiroit sorunları ve düşük doğum ağırlığı gibi rahatsızlıklara neden olduğu göz önüne alındığında araştırmacılar mümkün olduğunca dışarıda yemek yeme alışkanlığının azaltılması gerektiğini ifade ediyorlar.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!