Dünya Sağlık Örgütünden Obezite ile Mücadele Çağrısı!

Değişen beslenme düzeni, pek çok kişinin obezite olmasına yol açtı. Hemen hemen her ülke bu sorun ile mücadele ediyor. Kaynak: Dünya Sağlık Örgütünden Obezite ile Mücadele Çağrısı!

Dünya Sağlık Örgütünden Obezite ile Mücadele Çağrısı!
Dünya Sağlık Örgütünden Obezite ile Mücadele Çağrısı! Mehmet Demirbilek

Dünya Sağlık Örgütü obezite ile mücadeleye çağırıyor. Dünyada 650 milyon obezite hastası var. Türkiye’deki obezite insan sayısıise 20 milyon. Türkiye Obezite Araştırma Derneği TOAD, bu mücadelenin hep birlikte olması gerektiğini düşünen bir kurum. Çalışmaların gerçek anlamda başlaması gerektiği savunuluyor.

TOAD Başkanından Açıklama

Türkiye Obezite Araştırma Derneği (TOAD) Başkanı Prof. Dr. Volkan Yumruk, Dünya Obezite Günü nedeni ile toplumun her kesimlerine hastalığa ilişkin mücadele çağrısında bulunarak, bunun son derece önemli bir problem olduğundan bahsetti. Yapılan açıklamada Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre dünyada toplam 650 milyon obezite hastası olduğu biliniyor. Bu rakım 20 milyonu ise Türkiye’deki obezite hastalarına ait.

Prof. Dr. Volkan Yumruk Açıklaması:

“Ülkemizde obezite Sağlık Bakanlığımızın öncelikleri arasında yer alıyor. Obeziteyle Mücadele Eylem Planları yapıldı. Bu kapsamda Avrupa standartlarında obezite merkezleri de açıldı. Güzel işler yapılıyor. Ancak bunların çoğaltılması, yaygınlaştırılması ve nitelikli elemanların artırılması çok önemlidir.

Obezite multi disipliner yaklaşım gerektiriyor. Obezitenin tedavisinde diyetisyenden psikoloğa, egzersiz uzmanından hekime, bariyatrik cerraha tüm disiplinleri barındıran bir ekip birlikte görev yapmalı ve hasta düzenli takip edilmeli.

TOAD olarak görevimiz, açılan obezite merkezlerinin Avrupa Obezite Araştırma Derneği kriterlerine uygun olmasını sağlamak. Bu kriterlerde ne kadar çok obezite merkezimiz olursa obeziteyle o kadar başarılı mücadele edilebilir. Obeziteye mücadele veren tüm hekimlerimizin bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz.”​

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!