Nezle Belirtileri Nelerdir? Nezle Nasıl Tedavi Edilir?

Nezle, kış aylarında yoğun olarak görülen virüslerin meydan olduğu, 10 gün kadar sürüp 3 güne kadar kuluçka süresinde olan, halk arasında soğuk algınlığı olarak bilinen hastalıktır.

Nezle Belirtileri Nelerdir? Nezle Nasıl Tedavi Edilir?
Nezle Belirtileri Nelerdir? Nezle Nasıl Tedavi Edilir? Mehmet Demirbilek

Nezle her yaş grubundan insanda görülür. 1 yıl içerisinde 0-12 yaş arasında 8 kez , yetişkin bir bireyde 3 kez görülme ihtimali vardır.

Nezle Virüsünün Bulaşması

Hijyenik olmayan ortamlar ve bağışıklık siteminin zayıflaması virüsün bulaşması için en uygun ortamlardır. Düzenli beslenme ve hijyen kurallarına virüsün yaygın olduğu kış aylarında dikkat edilmelidir.

Nezleden Korunma

Bol sıvı tüketilmeli, bulunduğunuz ortamı sık sık havalandırılmalı , günlük C vitamini ihtiyacı dikkate alınarak beslenmeli, sık sık eller yıkanılmalı, ortak kullanılan nesnelerin temizliğine dikkat edilmelidir.

Nezle Belirtileri

Kulaklarda aşırı basınç hissi, burunda tıkanma ve akıntı, boğaz ağrısı ve yanma , baş ağrısı, gözlerde ıslaklık, yorgunluk, hapşırma, öksürük nezlenin en büyük belirtileridir.

Nezle Tedavisi

Nezleye bağlı komplikasyon oluşmadıkça herhangi bir ilaç kullanılmaz. Çeşitli burun açıcılar ve nemli ortam hastaya rahatlık verir. Bol sıvı tüketimi , bitki çayları, çorbalar, taze meyve ve sebze tüketilmeli, hasta uyku düzeni ve vücudunu dinlendirmeye özen göstermelidir. Hastalık süresince alkol, sigara, nargile gibi solunum yolllarını doğrudan ya da dolaylı etkileyecek zararlı maddelerin kullanımından, bunların tüketildiği dumana mağruz kalacağınız  kapalı alanlardan uzak durulmalıdır.

Nezle belirtileri nelerdir Nezle Tedavisi Nezleden Korunma
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!