Gripten Korunma ve Grip Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Grip, influenza virüsü ile başlayan daha çok öksürme, hapşırma ve yakın temas ile bulaşan, hastalık süresi 8 haftaya kadar bulan viral bir hastalıktır.

Gripten Korunma ve Grip Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Gripten Korunma ve Grip Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Mehmet Demirbilek

Grip, influenza virüsü ile başlayan daha çok öksürme, hapşırma ve yakın temas ile bulaşan, hastalık süresi 8 haftaya kadar bulan viral bir hastalıktır.Yüksek ateş, bitkinlik, baş ağrısı, burun tıkanıklığı ve öksürük başlıca belirtileridir. Gripte burunda akıntı sıklıkla görülmez ya da daha azdır nezle ile arasında ki en belirgin fark da budur.

Grip Öldürür mü?

Grip doğrudan öldürmez ancak hastalığın doğuracağı yan etkilerden zatürre, beyin iltihabı ve kalp zarı iltihabında ölümler görülebilir.

Tedavisi

Grip virüsü her sene değişime uğrar bu yüzden üretilen aşılar o sene en yaygın olan virüse göre hazırlanır. Bazı insanlardan aşının fayda sağlamaması sebeplerinden biriside budur. Grip aşısı olmak için en uygun mevsim son bahar aylarıdır.

Antiviral ilaçlar da bir başka tedavi yöntemidir. Hastalık başladıktan sonra 2 gün içerinde kullanılırsa faydası en üst düzeyde olacaktır.

Hastalık süresince ağrı kesici ateş düşürücü ve doktor tavsiyesi olmayan reçetesiz ilaçlardan uzak durulmalıdır. Bol sıvı taze meyve sıcak içecekler tercih edilmelidir.

Grip Aşısı Önerilmeyenler

Daha önce grip aşısı olup vücudu alerjik reaksiyon verenlerin ve 6 aydan küçük çocukların aşı olması önerilmiyor. Ayrıca aşı yapılırken ateşin yüksek olmaması gerekmektedir.

Kimler Risk Altında

Her bulaşıcı hastalıkta olduğu gibi en büyük risk sağlık sektörü çalışanlarında. Onlardan sonra  65 yaş üstü yaşlılarımız, KOAH, kanser , şeker, böbrek, kalp, akciğer rahatsızlığı olanlar astım hastaları, bağışıklık sistemi zayıf olanlar, AIDS hastaları ve gebeliğin maksimum 3. Ayında olanlar risk altında ve aşı olması gerektiği uzmanlar tarafından öneriliyor.

Hastalıktan Korunma Yöntemleri

Grip hastalığa yakalanılanlar ile kesinlikle temansa geçilmemeli, sağlıklı beslenmeye dikkat edilmeli. Hastalığın yaygın olduğu Aralık-Ocak-Şubat aylarında toplu kullanım alanlarındaki temanslardan ve tokalaşmalardan sonra eller yıkanmalıdır.

Grip Öldürür mü Gripten Korunma Grip Tedavi Yöntemleri
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!