İlk Ebola Aşısı Onaylandı!

Dünya Sağlık Örgütü ilk EBOLA aşısını onaylayarak bir ilke imza attı, çok sayıda konuya açıklık getirilecek ifadeler yapıldı.

İlk Ebola Aşısı Onaylandı!
İlk Ebola Aşısı Onaylandı! Mehmet Demirbilek

Dünya Sağlık Örgütü DSÖ, Amerikalı ilaç şirketi  Merck’in geliştirdiği Ervebo aşısını  2020’nin ortalarında piyasaya sürecek. Lisanslı olarak kullanılacak olan aşı, hafta başında Avrupa Komisyonu tarafından da onaylandı. Kongo’da sürekli  denenen aşı, Aralık 2013 tarihinde Batı Afrika’da kullanıldı.

Sonraki yıl 2017 tarihine kadar geliştirildi. Salgında 12 bine yakın kişinin ölmesi nedeniyle acilen aşının geliştirilmesi bekleniyordu. Aşının tüm lisansları aldıktan sonra 2020 yılının ortalarında piyasaya sürülmesi tahmin ediliyor. İlaç başarılı sonuçlara yol açacağı için çok sayıda hastalığın tedavisinde kullanılacak.

Ebola Seyahat Hastalığı

Aşının %100 etkili olduğunu söyleyen uzmanlar Gine’deki salgın sonrası başarılı sonuçlar aldı. 4 bin kişinin üzerinde denenen aşı, bu hastalığın tarihe karışmasını sağlayacak. Hastalığın toplumları nasıl etkilediğini bilen yetkililer uygulamanın başlamasına sevindiler. Özellikle Ebola virüsünden daha zayıf bir virüsün kombine edilmesiyle oluşturulan aşının, gerek seyahat edenler gerekse virüsün yaygın olduğu yerlerde kullanılmasının uygun olmadığını ifade etti.

İnsanlara hayvanların kan teması sonucu bulaşan bu hastalık, tüm sistemi etkiliyor ve ölümle sonuçlanıyor. Hasta hayvanların karantina altına alınması, cesetlerin özenli biçimde yok edilmesi son derece önemlidir. Organ yetmezliği ve beyin iltihabıyla son bulan bu hastalık son derece önemlidir. Eğer tedavi edilmezse ölümle sonuçlanır.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Backlink Almanın Önemi ve SEO’daki Etkisi - Backlink nedir?
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!
Beşiktaş Başkanı Çebi, Jean Onana İddialarına Cevap Verdi!